Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bitki wołowe duszone z papryką i cebulą

Składniki:

  • 60 dag wołowiny
  • 2 cebule
  • strąk czerwonej papryki
  • mąka
  • tłuszcz
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w plastry, które zbić lekko tłuczkiem po czym obtoczyć je w mące.
    Następnie obsmażyć mięso na rozgrzanym, tłuszczu, wówczas przełożyć go do rondla, podlać odrobiną wodą i trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa.
    W między czasie pokroić paprykę i cebulę i wrzucić do mięsa pod koniec duszenia.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

    Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Beata

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *