Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopty jogurtowe

Składniki:

  • 3 gotowe blaty biszkoptowe
  • 300 g owoców jagodowych
  • 4 łyżki żelatyny
  • 120 g cukru
  • 180 g twarożku homogenizowanego
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 300 ml śmietanki tortowej
  • 4 łyżki likieru pomarańczowego
  • śmietanka

Sposób wykonania:

  1. Jogurt, twarożek oraz cukier zmiksować po czym nie przerywając miksowania wlewać stopniowo żelatynę rozpuszczoną w ¾ szkl. wody.
    Następnie dodać śmietanę ubitą na sztywną piane oraz likier, delikatnie połączyć.
    Na koniec wrzucić oczyszczone owoce.
    Przelać do małych szklaneczek wypłukanych zimną wodą.
    Z biszkoptu wykroić kółka wielkości szklaneczek i ułożyć je na wierzchu.
    Wstawić do lodówki na całą noc.
    Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *