Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt z makiem

Składniki:

  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 15 dag cukru
  • 12 dag maku
  • 3 jajka
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Sposób wykonania;
    Żółtka utrzeć razem z cukrem i cukrem waniliowym po czym dodać 3 łyżki ciepłej wody oraz mąkę i proszek do pieczenia.
    Dokładnie wymieszać i dodać jeszcze sparzony mak.
    Ponownie wymieszać i dodać białka ubite na sztywną pianę delikatnie połączyć.
    Przelać do formy i piec około 35 minut w rozgrzanym pierniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *