Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt który zawsze się udaje.

Składniki: biszkopt5yh.jpg
• 6 jaj.
• 1szkl. cukru-niepełna.
• 1 szkl.mąki.
• 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej.
• szczypta proszku do pieczenia.

Wykonanie:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy białka mikserem pod koniec ubijania dodajemy po trochu cukier. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy po jednym żółtku. Następnie łączymy obydwie mąki i proszek do pieczenia. Przesiewamy do białek delikatnie mieszając, tym razem łyżką żeby piana się nie rozwaliła. Wylewamy do formy i pieczemy. Przeszłam kiedyś drogę przez mękę próbując piec biszkopty z różnych przepisów aż natrafiłam na ten i teraz wszystko jest proste.
Przepis nadesłany na Drugą Edycję konkursu….przez gaździnę

4 comments for “Biszkopt który zawsze się udaje.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *