Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt cytrynowy

Składniki:

  • 5 jajek
  • ¾ szkl cukru pudru
  • 2 op. kisielu cytrynowego
  • 2 op budyniu cytrynowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • tłuszcz
  • tarta bułka
  • konfitura z moreli
  • bita śmietana

    Sposób wykonania:

    1. Białka ubić razem z cukrem pudrem po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo żółtka a potem budynie, kisiel i proszek do pieczenia.
      Całość dokładnie wymieszać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 30 minut.
      Przed podaniem wierzch posmarować konfiturą i udekorować bitą śmietaną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *