Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopciki rumowe

Składniki:

  • 40 dag zmielonego białego sera
  • łyżka płynnego miodu
  • ½ szkl. cukru pudru
  • 4 jajka
  • biszkopty
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • kieliszek rumu
  • czekoladowe wiórki

    Sposób wykonania:

    Żółtka utrzeć razem z cukrem pudrem po czym nie przerywając ucierania dodawać ser.
    Gdy składniki się połączą dodać białka ubite na sztywną pianę z dodatkiem soli, delikatnie połączyć.
    Następnie kawę rozpuścić w filiżance gorącej wody, dodać do niej rum oraz miód po czym zanurzyć w niej biszkopty i ułożyć je na dnie formy.
    Wylać na nie połowę kremu i ponownie rozłożyć biszkopty zamoczone w kawie i ponownie krem.
    Udekorować wiórkami z czekolady i wstawić do lodówki na 3 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *