Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopcik morelowy

Składniki:

  • 4 jajka
  • ½ szkl. cukru pudru
  • 4 op. budyniu bananowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łuszcz do formy
  • tarta bułka do formy
  • morele w zalewie cukrowej
  • likier morelowy

Sposób wykonania:

  1. Białka z dodatkiem cukru pudru ubić na sztywną pianę po czym dodawać po 1 żółtku cały czas mieszając.
    Następnie dodać budyń oraz proszek, delikatnie wymieszać i przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 40 minut.
    Przed podaniem na wierzchu ułożyć drobno pokrojone morele polane likierem morelowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *