Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biscotti z migdałami

Składniki:

  • 1 ½ szkl. masła
  • ¾ szkl. cukru
  • ¾ szkl. brązowego cukru
  • 2 jajka
  • ¼ szkl. likieru anyżowego
  • 3 ½ szkl. mąki
  • ½ łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczka sody oczyszczonej
  • ½ szkl. posiekanych migdałów

    Sposób wykonania:
    Masło utrzeć razem z białym i brązowym cukrem po czym dodać jajka i likier anyżowy.
    Następnie wsypać mąkę wymieszana  proszkiem do pieczenia oraz sodą.
    Na koniec wsypać jeszcze posiekane migdały i całość dokładnie wymieszać aby powstało gładkie ciasto, które podzielić na 2 części.
    Z części tych uformować wałki, które ułożyć na blasze do pieczenia wysmarowaną tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec ok. 20 minut.
    Po tym czasie wyjąć wałki, pokroić na 5 cm kawałki i ponownie wstawić do piekarnika na 5 minut.

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Marka

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *