Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bigosik pieczarkowo-drobiowy

Składniki:
1 opakowanie sos pieczeniowy
30 dag. filetów z kurczaka
25 dag pieczarek
1 zielona papryka
1 cebula
2 łyżki oleju
2 łyżki śmietany
sól, pieprz, słodka papryka w proszku i mąka

Sposób przyrządzenia:
Filety pokroić w paski, posypać lekko mąką, usmażyć na oleju. Dodać pokrojone pieczarki, paprykę i cebulę dusić 15 min. W międzyczasie przyrządzić sos pieczeniowy wg. przepisu na opakowaniu i dodać go do bigosiku. Przyprawić potrawę solą, pieprzem i papryką. Po odstawieniu z ognia dodać śmietany. Podawać z ryżem.
Przepis nadesłała na ”Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta” Wioletta Luter

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *