Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bigos z cukinii z fasolką

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 2 marchewki
  • ½ kg fasolki szparagowej
  • 2 cebule
  • oliwa  z oliwek
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • vegeta
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka

Sposób wykonania:

  1. Obraną cukinię pokroić w kostkę, marchewkę na talarki a cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju.
    W między czasie fasolkę zalać osoloną wodą i gotować do miękkości.
    Następnie cukinie wrzucić do rondelka, podlać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, oraz szczyptę Vegety i mielonej papryki.
    Dusić do miękkości na małym ogniu po czym wymieszać ja z resztą warzyw,.
    Całość jeszcze dusić do miękkości wszystkich składników.
    Na koniec doprawić do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *