Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bigos na szybko

 

Składniki:

  • 1, 20 kg kapusty
  • 0, 25 kg kiełbasy
  • 1 cebula
  • smalec
  • mąka
  • sól
  • pieprz
  • cukier

 

Sposób wykonania:

  1. Kapustę poszatkować po czym zalać ją osoloną woda i ugotować.
    W miedzy czasie cebule posiekać  a kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym dodać do kapusty.
    Na pozostałym tłuszczu po smażeniu przesmażyć mąkę, rozprowadzić ją odrobiną wody i dodać do kapusty.
    Następnie dodać jeszcze koncentrat pomidorowy.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *