Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biały barszcz z chrzanem

Składniki:

  • kość wieprzowa
  • włoszczyzna
  • barszcz z torebki
  • 5 ziemniaków
  • 3 łyżki śmietany
  • 3 łyżki startego chrzanu
  • kiełbasa
  • 2 jajka
  • liść laurowy sól
  • pieprz


 

Sposób wykonania:
Umytą kość wieprzową oraz obraną i pokrojoną włoszczyznę wrzuci do garnka.
Dodać jeszcze listek laurowy i zalać całość wodą.
Gotować na małym ogniu do uzyskania aromatycznego wywaru.
Pod koniec gotowania dorzucając obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gdy ziemniaki będą miękkie dodać do zupy mąkę wymieszaną  z odrobiną wody.
Doprowadzić do zagotowania po czym dodać chrzan i śmietanę.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem do każdego talerza wrzucić po kilka plasterków kiełbasy oraz połówki jajek ugotowanych na twardo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *