Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biała kiełbasa z pomidorami Iwony

Składniki:

  • 6 białych kiełbas
  • 5 pomidorów
  • 6 ziemniaków
  • suszona bazylia
  • Vegeta, sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • łyżka smalcu

Sposób wykonania:
Kiełbasę zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut, wystudzić i pokroić na plasterki około 2 cm, podsmażyć na smalcu. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę, połączyć z kiełbasą. Smażyć 10 minut. Doprawić do smaku, Vegetą, solą i pieprzem. Ziemniaki obrać, wypłukać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, posypać posiekanym koperkiem, podawać z kiełbasą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *