Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bezy kakaowe Ireny

Przepis dla wielbicieli słodkości. Czyli nasz pomysł na bezy kakaowe. Do ich wykonania potrzebujesz: białek, kakaa, cukru pudru i cukru waniliowego. 
 

Składniki:

  • 4 białka
  • 20 dag cukru pudru
  • 3 łyżki kakaa
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Sposób wykonania:

  1. Białka wbić do miski.
    Dodać do nich cukier puder i razem ubijać na puszystą pianę.
    Wówczas nie przerywając ubijania dodać cukier waniliowy.
    Następnie wsypać jeszcze jajko i całość dokładnie wymieszać.
    Z powstałej piany formować szprycą bezy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni i przy lekko otworzonych drzwiczkach suszyć, aż bezy staną się chrupiące. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *