Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Bez kategorii

Schab

Przepisy ze schabem Schab Schab z nutą szałwii Schab w ziołach prowansalskich Schabowe szaszłyczki w miodowym sosie Żur z kawałkami pieczarek Schabowe zapiekane z jabłkami Steki w serowym sosie Schab w cieście francuskim Schabowe Haliny Eskalopki Gosi Schab z rodzynkami Schab z suszonymi śliwkami Kotlety schabowe schowane w białej kapuście Soczysty schab wieprzowy ze śliwakmi…

Pierniczki Kasi

50 g Kasi200 g miodu200 g cukru450 g mąki pszennej1 jajko40 g kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniaprzyprawa do piernikówlukry do dekoracji Miód, cukier i Kasię rozpuść na patelni z łyżką wody. Dodaj przyprawę do pierników. Całość zagotuj, a następnie ostudź. Mąkę wymieszaj z kakao i proszkiem do pieczenia, dodaj jajko i masę z patelni. Składniki…

żurek

Żurek – przepisy na żurek Żur gotowany na mleku Żurek z kawałkami grzybów Świąteczny żurek Żurek po staropolsku Żurek mmm Zalewajka Żurek wielkanocny z sadzonym jajkiem Barsz biały wielkanocny Żurek na białej kiełbasie Barszcz podhalański Zupa zalewajka Barszcz ze śmietaną Żur po kielecku Żurek w chlebie Ogórki małosolne Żurek na serwatce Ziemniaki z ogniska czyli…

Festiwal Pierogów

Patroni i organizatorzy

  VI Festiwal Pierogów w Krakowie 15-17 08 2008   Pychotka.pl jako patron medialny VI Festiwalu Pierogów na ogromną przyjemność zaproszenia Państwa do udziału w tegorocznej imprezie która odbędzie się na Małym Rynku w Krakowie w dniach 15-17 Sierpnia. Pychotka po raz drugi jest patronem medialnym Festiwalu Pierogów – który jest popularna cykliczną imprezą, za…

Gulasz

Gulasz Gulasz – to potrawa pochodzenia węgierskiego najczęściej gotowana na ognisku w naczyniu zwanym „bogracz” – zawiera wołowiną, cebulę, paprykę (świeżą i suszoną), czasami pomidory, koperek, kminek. „Spolszczona” wersja to najczęściej wieprzowina w sosie (z różnych składników). Więcej przepisów znajdziesz pod tagiem Gulasz.Możesz również wyszukać tutaj Różne przepisy na gulasz Placki ziemniaczane, jak u mamy.…