Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyk z pomidorami

Składniki:

  • 1 kg wołowego udźca
  • ¼ szkl mąki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½  łyżeczki mielonego pieprzu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szkl posiekanych pomidorów
  • ½ łyżeczki oregano
  • 1/8 łyżeczki musztardy
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • czosnek

Sposób wykonania;
Wołowinę pokroić na porcję, które lekko rozbić tłuczkiem.
Następnie oprószyć je mąką, solą oraz pieprzem po czym obsmażyć je na rozgrzanej oliwie.
Następnie zlać z mięsa nadmiar tłuszczu a dodać pomidory, musztardę, oregano, posiekaną natkę pietruszki i czosnek.
Całość wymieszać i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 1 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *