Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyk z pieczarką, ziemniakiem i jajem

 

Składniki:

  • ½ kg polędwicy
  • ½ łyżki masła
  • cebula
  • 5 pieczarek
  • 4 ziemniaki
  • 4 jajka
  • 2 łyżki bulionu
  • 2 łyżki oliwy

Sposób wykonania:

  1. Pokrojone pieczarki udusić na rozgrzanym maśle.
    W między czasie ugotować obrane ziemniaki w osolonej wodzie.
    Następne mięso pokroić na mniejsze porcje, które rozbić tłuczkiem i posmarować oliwą.
    Cebulę pokroić w plastry i przesmażyć na rozgrzanym maśle.
    Wówczas położyć na niej mięso i zarumienić go z obu stron.
    Obsmażone mięso zdjąć z patelni i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Natomiast na pozostałej oliwie posadzić jajka,
    Mięso podawać z sadzonym jajem, pieczarkami i ziemniakami pokrojonymi na plasterki.
    Na sam koniec skropić całość bulionem.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *