Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Barwena z oliwkami

Składniki:

  • 8 filetów barweny
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 czerwona cebula
  • 8 zielonych oliwek
  • Starta skórka i sok z 1 cytryny
  • 150 g marynowanych serc karczochów
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 5 łyżek oliwy
  • 500 g ziemniaków
  • pieprz
  • cytryna

    Sposób wykonania:

    Piersi ponacinać tak aby powstała kieszonka do których włożyć kawałek sera i przycisnąć aby nie wypadł.
    Na każdej piersi umieścić po 2 listki bazylii a całość oprószyć pieprzem.
    Następnie owinąć je plastrami szynki.
    Posmarować je oliwą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *