Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Barszcz z kawałkami śledzia

Składniki:

  • 10 dag filetów śledziowych
  • 5 dag suszonych grzybów
  • 10 dag czerwonych buraków
  • 5 dag cebuli
  • 2 łyżki oleju
  • sól

    Sposób wykonania;
    Grzyby zalać 2 l wody i odstawić na 12 godz.
    Następnego dnia ugotować je w tej samej wodzie w której się moczyły, wówczas wrzucić filety śledzie i gotować ok. 5 min.
    W między czasie ugotować buraki po czym je odcedzić, obrać i zetrzeć na tarce.
    Starte buraki dodać do wywaru.
    Cebule posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym oleju i również dodać do zupy.
    Całość wymieszać i raz doprowadzić do zagotowania.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Anna Cichoń

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *