Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Barszcz z buraków z winem

Składniki:

  • 400 g wołowiny
  • 400 g młodej wieprzowiny
  • 2 cebule
  • liść laurowy
  • pieprz
  • 1,8 l wody
  • 6 buraków
  • 1 cytryna
  • 1 szkl. białego wina
  • ½ szkl. soku z buraków
  • koperek
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Mięso, cebulę ora przyprawy zalać wodą i ugotować bulion po czym go przecedzić.
    W między czasie buraki upiec w piekarniku.
    Miękkie buraki obrać i pokroić po czym zalać je bulionem.
    Dodać drobno pokrojoną wieprzowinę oraz białe wino.
    Doprawić do smaku sokiem z cytryny i posypać posiekanym koperkiem.
    Następnie sok z buraków, zagotować i wlać do barszczu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *