Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Barszcz biały z chrzanową chmurką

Dla 6 osób – Czas przygotowania 60 minut

• 1 porcja włoszczyzny bez kapusty
• 100 g obranego korzenia chrzanu
• 4 ząbki czosnku
• liść laurowy
• 4 ziarna ziela angielskiego
• 4 ziarna pieprzu
• majeranek
• ½ szklanki śmietany 18%
• 2 torebki Barszczu białego KNORR
• ½ kg surowej białej kiełbasy
• 2 jaja na twardo

Sposób przygotowania: {hidetags}
Zalej wodą obraną i umytą włoszczyznę, dodaj kawałek chrzanu, czosnek i przyprawy. Gotuj około 30 minut, odcedź.
Włóż białą kiełbasę do wrzącego wywaru i gotuj powoli przez około 20 minut, następnie kiełbasę przełóż na talerz.
Dodaj do wywaru rozmieszany ze śmietaną Barszcz biały KNORR, całość gotuj jeszcze około 8 minut.
Podawaj z połówkami jaja na twardo i białą kiełbasą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *