Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Barszcz babuni

Składniki:

  • 5 buraków
  • 1,5 l wody
  • 2 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 3 łyżki masła
  • 4 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • śmietana
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Ugotowane buraki zetrzeć na tarce a wodzie pozostałej po ich gotowaniu ugotować ziemniaki pokrojone w kostkę.
    W między czasie marchewkę oraz cebule pokroić w kostkę i przesmażyć je na rozgrzanym maśle po czym wrzucić je do ziemniaków razem z burakami.
    Wrzucić pieprz oraz liść laurowy i doprawić do smaku sokiem z cytryny, sola oraz cukrem.
    Doprowadzić do wrzenia.
    Na koniec podprawić śmietaną i posypać zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *