Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baranina z fasolką szparagową

 

Składniki:

  • ½ kg baraniny
  • 3 łyżki oleju
  • ½ kg fasoli szparagowej
  • 3 cebule
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • szczypior

Sposób wykonania:

  1. Baraninę pokroić w kostkę po czym przesmażyć ją na rozgrzanym tłuszczu.
    W między czasie w fasolki odciąć końcówki i pokroić ją na ukośne kawałki.
    Natomiast obraną cebulę pokroić w kostkę i razem z fasolą wrzucić do mięsa.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem około godziny.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *