Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baranina w sosie śmietanowo-cebulowym

Składniki:

  • 500-600 g baraniny
  • 3 łyżki tłuszczu
  • sól
  • pieprz

    Sos:

  • łyżka mąki
  • 2-3 cebule
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 2 pietruszki
  • 2-3 łyżki śmietany

Sposób wykonania:

  1.  
    Pokrojone mięso podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym oprószyć je solą oraz pieprzem, wówczas podlać odrobiną wody i dusić.
    W między czasie pietruszkę oraz cebule posiekać i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać mąkę, wymieszać i rozprowadzić odrobina sosu powstałego ze smażenia mięsa. 
    Na koniec dokładnie wymieszać i dodać do mięsa pod koniec duszenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *