Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baranina w cebuli

Składniki:

  • 1 kg przodka jagnięcego
  • 120 g smalcu
  • ½ szkl śmietanki
  • 150 g cebuli
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 1 listek mięty
  • 5 jajek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym smalcu po czym dodać mięso pokrojone na porcję.
Podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem.
Następnie zdjąć pokrywkę i gotować aż płyn wyparuje a mięso się obsmaży.
Natomiast jajka wymieszać z posiekaną natką, miętą oraz śmietanka.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Wlać do mięsa i trzymać na ogniu jeszcze przez kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *