Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baranina duszona z papryka i pomidorami

 

Składniki:

  •  400 g baraniny
  •  600 g kapusty
  •  200 g ziemniaków
  •  2 pomidory
  •  2 strąki papryki
  •  40 g smalcu
  •  1 cebula
  •  2 ząbki czosnku
  •  czerwona papryka w proszku
  •  wywar mięsny
  •  sól

Sposób wykonania:

  1. Baraninę pokroić w drobną kostkę po czym wrzucić na rozgrzany smalec, obsmażyć.
    Następnie dodać posiekaną cebulę i doprawić do smaku solą.
    Gdy cebula się zeszkli dodać pokrojoną w paski paprykę oraz pokrojone w kostkę pomidory.
    Całość podlać wywarem i doprawić do smaku czosnkiem przeciśniętym rzez praskę oraz papryką w proszku.
    Dusić na małym ogniu do miękkości składników.
    W połowie duszenia dodać poszatkowaną kapustę i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *