Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baranina duszona z marchewką

 

Składniki:

  •  400 g baraniny
  •  150 g marchwi
  •  1 ząbek czosnku
  •  2 cebule
  •  40 g tłuszczu
  •  wywar mięsny
  •  1 liść laurowy
  •  tymianek
  •  sok z cytryny
  •  0,1 l jogurtu naturalnego
  •  sól
  •  pieprz w ziarenkach

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę i marchewkę startą na tarce wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem i obsmażyć.
    Wówczas dodać pokrojone mięso, które również obrumienić.
    Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem, listkiem laurowym oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
    Dokładnie wymieszać i skropić sokiem z cytryny po czym podlać wywarem.
    Trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa
    Na koniec zagęścić jogurtem wymieszanym ze śmietaną.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *