Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baranina duszona w piwie

 

Skład:

  • 1,5 kg baraniny z łopatki
  • 500 g cebuli
  • 500 g ziemniaków
  • por
  • 2 gałązki selera
  • 0,25 l jasnego piwa
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób wykonania:

Oczyszcone i umyte jarzyny pokrajać w plasterki. Mięso pokrajać w plastry, lekko zbić. W garnku układać warstwami: jarzyny, plastry mięsa, wierzchnią warstwę musi stanowić mięso. Posolić, posypać pieprzem. Dorzucić posiekaną natkę, podlać piwem wymieszanym ze szklanką wody. Dusić 60 minut na bardzo małym ogniu.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *