Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Banany zapiekane w wiórkach kokosowych

Składniki:

  • 8 bananów
  • 4 łyki cukru pudru
  • 4 łyżki masła
  • 1 szklanka wiórek kokosowych
  • 4 łyżki soku pomarańczowego
  • sok z cytryny

    Sposób przyrządzenia:
    Banany odkroić z obu stron i zdjąć skórki. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym ułożyć banany, skropić sokiem z cytryny, posypać cukrem pudrem i oprószyć wiórkami kokosowymi. Posypać wiórkami masła. Całość polać sokiem pomarańczowym, zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Dobrze smakuje z gorącym budyniem śmietankowym.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *