Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Banany z wiórkami kokosowymi

Składniki:

  • 4 duże, dojrzałe banany
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • gęsty jogurt

    Sposób przyrządzenia:
    Banany obrać. Na patelni rozgrzać masło, obsmażać banany po 2 minuty z każdej strony aż banany lekko się zarumienią. Na suchej patelni lekko podprażyć wiórka kokosowe. Cukier wymieszać z sokiem cytrynowym, dodać do smażących się bananów. Banany wyłożyć na półmisek, posypać uprażonymi wiórkami kokosowymi. Jako dodatek podać dobry, gęsty jogurt.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *