Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Banany z rusztu na słodko

Składniki:

  • 5 bananów
  • 1 szklanka wiśni z konfitur
  • cytryna
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 1 łyżka rumu
  • 2 łyżki masła
  • ½ szklanki orzechów laskowych
  • szczypta cynamonu

    Sposób przyrządzenia:
    Banany umyć, obrać, przeciąć wzdłuż na pół, skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na foli aluminiowej. Masło rozpuścić, dodać płynny miód i rum, dokładnie wymieszać, posmarować banany. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie, oprószyć cynamonem, zapiec 15-20 minut. Gotowe, gorące banany posypać wiśniami z konfitur i rozdrobnionymi orzechami. Doskonale smakują z lodami lub bitą śmietaną.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *