Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Banany w naleśnikowym cieście

Składniki:

  • banany 6 szt.
  • mąka 1/2 szklanki
  • jajka 2 szt.
  • mleko 4 łyżki
  • cukier 4 łyżki
  • wiórki kokosowe 1/2 szklanki
  • masło 3 łyżki

    Sposób przyrządzenia:
    Całe jajka, mąkę pszenną, tłuste mleko i biały cukier należy dokładnie
    ze sobą wymieszać. Umyte i obrane banany należy przekroić na połówki, a
    później wzdłuż. Banany należy panierować w cieście, a następnie obtaczać
    w przygotowanych wiórkach kokosowych. Banany należy smażyć na dobrze
    rozgrzanym maśle na złoty kolor.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *