Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Banany w maśle smażone

Składniki:

  • 6 dużych bananów
  • 8 łyżek brązowego cukru
  • 2 łyżki masła
  • 2/3 szklanki gęstej śmietany kremowej
  • 2 łyżki uprażonych nasion sezamu
  • lody waniliowe

    Sposób przyrządzenia:

    Banany obrać, przekroić każdy wzdłuż na połowę, posypać 2 łyżkami cukru. Na dużej patelni rozgrzać masło, obrumienić na nim połówki bananów. Odstawić w ciepłe miejsce. Do pozostałego na patelni masła dodać resztę cukru i śmietanę, podgrzewać mieszając aż cukier się rozpuści, dodać sezam, wymieszać. Banany układać w pucharkach, polać sosem, obok nałożyć porcję lodów.
  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *