Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bananowy krem Marty

Jeżeli szukasz ciekawego przepisu na deser to idealnie trafiłeś. Bananowy krem Marty. Lista zakupów: banany, mleko, śmietanka kremówka oraz cynamon. 
 

Składniki:

  • 6 bananów
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru
  • 1 1/2 łyżki żelatyny
  • cynamon 

Sposób wykonania:

  1. Do mleka dodać żelatynę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Gdy żelatyna zacznie pęcznieć, wówczas postawić rondelek na ogniu i podgrzewać, aż żelatyna się rozpuści.
    Zestawić rondelek z ognia i odstawić do ostygnięcia. 
    W między czasie obrane banany pokroić na mniejsze kawałki i zblendować.
    Kilka kawałków odstawić do dekoracji.
    Do zmiksowanego banana dodać śmietankę ubitą na sztywna pianę oraz mleko z żelatyną.
    Całość dokładnie, ale delikatnie wymieszać.
    Powstały krem przełożyć do pucharków.
    Udekorować kawałkami bananów i posypać cynamonem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *