Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bananowa sałatka z ryżem

 

Składniki:

  • 4 banany
  • 5 łyżek ugotowanego ryżu
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • łyżka miodu
  • ¼ szkl czerwonego półsłodkiego wina
  • jabłko
  • mango

Sposób wykonania:

  1. Obrane banany pokroić w plasterki, które skropić sokiem z cytryny.
    Następnie obrane mango pokroić w piórka a nie obrane jabłko w słupki.
    Do owoców dodać ryż i całość wymieszać.
    Miód wymieszać z octem balsamicznym oraz winem i podgrzewać na małym ogniu do momentu, aż co najmniej połowa wyparuje.
    Podczas podgrzewania cały czas mieszając.
    Powstałym sosem polać sałatkę.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *