Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Banan pod orzechową kołderką

Składniki:

  • 2 banany
  • ½ szkl. śmietany
  • 2 jajka
  • 2 łyżki granulowanego cukru
  • 1 łyżka ciemnego rumu
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka mleka

    Sposób wykonania:
    Obrane banana zmiksować  razem ze śmietaną, cukrem oraz rumem.
    Następnie 2 foremki (pojemność 240 ml) posmarować masłem i wlać do nich bananową masę.
    Wstawić foremki do brytfanny napełnionej wodą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25 minut.
    W między czasie masło oraz mleko podgrzać aby powstała gładka masa, którą polać deser przed podaniem.

     

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *