Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażany pieczone z miodem

Składniki:

  • 700 g bakłażanów
  • 120 ml  oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka miodu
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku

    Sposób wykonania:

    1. Oczyszczone bakłażany pokroić na ukośne plastry, które skropić oliwą i oprószyć solą.
      Ułożyć je  na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
      W między czasie rozgnieciony czosnek utrzeć razem z miodem, octem, szczyptą soli, pieprzu i oliwą.
      Upieczony bakłażany przełożyć do marynaty i odstawić na kilka godzin.

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *