Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażany gotowane

Składniki:

  • 1 kg bakłażanów
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz, cukier do smaku
  • 1 ½ łyżki masła
  • 3 łyżki tartej bułki

     Sposób przyrządzenia:
    Bakłażany umyć, obrać i pokroić w plastry, zalać osoloną wodą z dodatkiem cukru, ugotować do miękkości. Tartą bułkę zrumienić na suchej patelni. Masło stopić. Ugotowane bakłażany osączyć z wywaru na sicie, wyłożyć na półmisek, oprószyć pieprzem do smaku i skropić sokiem z cytryny. Posypać zrumienioną bułką tartą i polać stopionym masłem. Podawać jako dodatek do potraw.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *