Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażany duszone ze śmietaną

Składniki:

  • 5 bakłażanów
  • sól
  • 2 ½ łyżki maki
  • 3 łyżki margaryny
  • 1 ¼ szkl. śmietany
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Bakłażany obrać po czym pokroić je w krążki, które gotować 5 minut w osolonym wrzątku.
    Po tym czasie odcedzić je, obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni.
    Następnie wlać 1 szklankę wody i doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać jeszcze śmietanę.
    Trzymać na małym ogniu pod przekryciem około 30 minut.
    Podawać  razem z sosem  którym się dusiły , posypane natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *