Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bajaderka

Składniki:

  • mąka 1/2 kg
  • masło 20 dag
  • cukier puder 20 dag
  • jajka 2 sztuki
  • proszek do pieczenia 2 łyżki
  • mleko 1 szklanka
  • czekolada w proszku 2 łyżki
  • rum 1 kieliszek
  • bakalie 15 dag
  • powidła śliwkowe 1/2 słoika
  • polew czekoladowa gotowa

    Sposób przyrządzenia:
    Mąkę należy połączyć z proszkiem do pieczenia i posiekać z masłem,
    następnie dodać ukręcony z jajek i cukru kogel mogel. Zagnieść ciasto.
    Ciasto należy podzielić na dwie części- 1/3 i 2/3 ciasta. Ciasto należy
    upiec. Cieńszy placek należy posmarować powidłami śliwkowymi. Drugi
    placek należy rozkruszyć, połączyć z czekoladą, bakaliami, rumem i
    przegotowanym mlekiem. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną
    masę należy wyłożyć na placek posmarowany powidłami, a następnie polać
    polewą czekoladową

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

  • Post navigation

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *