Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bagietki ze szpinakiem i parmezanem

Składniki:

  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • cebula
  • łyżeczka oregano
  • łyżeczka bazylii
  • łyżka wody
  • ¼ szkl oliwek
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 7 liści szpinaku
  • 2 bagietki
  • 1 szkl mozzarelli pokrojonej w plasterki
  • 2 pomidory

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, oregano i bazylię.
Po około 2 minutach wlać wodę, i trzymać na małym ogniu około 5 minut.
Po tym czasie zdjąć z ognia, dodać pokrojone oliwki oraz starty parmezan.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie bagietki przekroić na połówki, ułożyć na nich liście szpinaku na których rozmurować cebulową masę.
Ułożyć na niej plastry sera i pomidora.
Przykryć resztą liści szpinaku i połówkami bagietki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *