Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bagietka z kurczakiem i ziołami

Składniki:

    • 1 bagietka
    • ¼ szklanki mleka
    • 3 łyżki miękkiego masła
    • 2 szklanki ugotowanego zmielonego kruczka
    • ½ szklanki posiekanej cebuli
    • 2 łyżeczki posiekanego czosnku
    • sól, pieprz do smaku
    • ½ szklanki startego żółtego sera
    • ¼ łyżeczki tymianku


    Sposób przyrządzenia:

    Przekroić bagietkę wzdłuż i wybrać miąższ. Namoczyć go w mleku i odstawić. Wydrążone połówki wysmarować masłem i lekko podpiec. Wszystkie składniki razem z rozmoczoną bułka wymieszać w misce. Masą napełnić połówki bułki, zawinąć w folie aluminiową i piec w piekarniku w temperaturze 175 stopni C około 35 minut. Gotową bagietkę pokroić na porcje i podawać na gorąco i też na zimno.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *