Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bagietka z czosnkiem i parmezanem

Składniki:

    • 1 bagietka
    • 2 łyżki oleju
    • 3-4 ząbki czosnku
    • 3 łyżeczki tymianku
    • 4 pomidory
    • 4 czarne oliwki
    • 8 liści sałaty
    • 8 cienkich plastrów szynki
    • 5 dkg parmezanu


    Sposób przyrządzenia:

    Bagietkę przekroić na 4 części, każdą przekroić wzdłuż na pół. Połówki bagietki posmarować olejem i na suchej patelni uprażyć na złocisty kolor. Ząbki czosnku oczyścić, przekroić  na pół i natrzeć bagietki, posypać tymiankiem. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Na 4 częściach bagietki ułożyć liście sałaty, plastry pomidorów. Oliwki posiekać, wyłożyć na pomidory, na kanapkę wyłożyć 2 plastry  szynki. Parmezan pokroić w plastry i włożyć  w kanapki, każdą przykryć kawałkiem bułki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *