Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka ziemniaczana Magdy

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 jajko
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1/2 kg wędzonej ogonówki
  • 1 cebula
  • kilka listków szałwii
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do formy

Sposób wykonania:
Ziemniaki obrać po czym zetrzeć na tarce.
Następnie na rozgrzanej patelni przesmażyć pokrojona ogonówkę oraz posiekaną cebulę.
W między czasie do ziemniaków dodać jogurt oraz wbić jajko.
Całość wymieszać i dodać jeszcze ogonówkę z cebulę, połączyć.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz listkami szałwii.
Powstałą masę przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *