Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka kakaowa Zuzy

Składniki:

  • 150 g masła
  • 4 czubate łyżki kakao
  • 1 szkl. cukru
  • 4 jajka
  • 1 szkl. mąki
  • ½ szkl. mleka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki koniaku
  • aromat rumowy
  • bakalie
  • masło
  • bułka tarta
  • gotowa polewa marcepanowa

    Sposób wykonania:

    1. Masło zmiksować razem z cukrem oraz jajkami po czym nie przerywając miksowania dawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao a na koniec wlewać powoli mleko.
      Dodać jeszcze bakalie, koniak oraz aromat.
      Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
      Po upieczeniu polać polewą.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *