Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka kakaowa Kingi

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 10 dag margaryny
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 3 jaja
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • tłuszcz
  • tarta bułka

    Sposób wykonania:

    Margarynę z dodatkiem cukru dokładnie ze sobą utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo jajka a potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
    Pod koniec wlać jeszcze mleko i wsypać kakao.
    Gdy składniki się połączą przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *