Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka Agaty

Składniki;

  • 2 jajka
  • ¾ szkl. cukru pudru
  • 3 łyżki masła
  • 1 szkl. mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • aromat waniliowy
  • masło
  • biszkopty
  • 1 szkl. cukru pudru
  • ½ szkl. mleka
  • łyżka masła

    Sposób wykonania:

    1. Jajka zmiksować z dodatkiem cukru po czym dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, roztopione i ostygnięte masło, aromat waniliowy, kakao oraz 2/3 szkl. gorącej wody.
      Całość dokładnie wymieszać po czym przelać do formy wysmarowanej masłem i posypanej pokruszonymi biszkoptami.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 30 minut.
      W między czasie cukier zalać mlekiem i zagotować, wówczas dodać masło.
      Trzymać na małym ogniu cały czas mieszając około 10 minut.
      Po tym czasie lukrem polać ciasto i odstawić aby zastygł.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *