Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczki z tuńczykiem

Ciasto:

  • 13 dag mąki
  • 6 dag masła
  • żółtko
  • łyżka mleka
  • szczypta soli

    Farsz:

  • puszka tuńczyka
  • ½ puszki kukurydzy
  • 2 ogórki kiszone
  • ½ papryki
  • majonez
  • jogurt naturalny
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

    Sposób wykonania:
    Składniki podane na ciasto dokładnie ze sobą wyrobić po czym owinąć w folie aluminiowa i wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim foremki do babeczek.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.
    W między czasie paprykę i ogórka  pokroić w drobną kostkę, tuńczyka rozdrobnić widelcem a kukurydzę odsączyć z zalewy.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dodać majonez oraz jogurt aby złączył wszystkie składniki.
    Powstały farsz nałożyć do babeczek po upieczeniu.
    Udekorować natką pietruszki.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *