Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczki z papryką

Składniki:

  • 6 upieczonych kruchych babeczek
  • po 1 papryce: żółtek, czerwonej i zielonej
  • 3 pomidory
  • 2 filety anchois
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki tymianku
  • 6 oliwek
  • ¼ szkl. oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Papryki wstawić do  rozgrzanego piekarnika i opiec aż skórka zbrązowieje, wówczas je wyjąć, owinąć w folie aluminiową i odstawić do ostygnięcia.
    Następnie papryki obrać ze skórki, pokroić w paski.
    Dodać do niej posiekany tymianek, czosnek, oliwę oraz ocet.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Odstawić na całą noc.
    Następnego dnia pomidory rozetrzeć z anchois i przełożyć do babeczek.
    Przykryć papryką i udekorować oliwkami.
    Na sam konie oprószyć jeszcze pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *