Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczki z dżemem

Składniki:

  • żółtka ugotowane na twardo 8 szt
  • cukier puder 6 łyżek
  • margaryna ½ kostki
  • smalec 2 łyżki
  • gęsta śmietana kwaśna 2 łyżki
  • mąki tyle ile zabierze – by ciasto było miękkie około 60-70 dkg
  • dżem lub konfitura jaką lubcie ¾ słoiczka

     Sposób wykonania:
    Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Następnie na stolnicy nożem łączymy z pozostałymi składnikami. Foremki do babeczek dobrze smarujemy margaryną i wylepiamy ciastem. W środek wkładamy dżem lub konfiturę. Pieczemy około godzinę w 170’C.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Ewelosa

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *